Over ons

Gemeenschap

De Protestantse Gemeente Wassenaar is een moderne christelijke gemeenschap. We hechten aan de Bijbel en de traditie, maar ook aan een eigentijdse manier van geloven. We houden van een verzorgde liturgie, maar proberen ook nieuwe vormen. We zijn een mooie, brede verzameling van nuchtere traditionelen tot geïnspireerde liberalen. We zetten ons graag in voor de samenleving en zijn actief met onder andere het Eetcafé en het inloophuis voor vluchtelingen.

 

Geloof

Wij geloven samen in God en proberen met elkaar te leven in de Geest van Jezus Christus. Wij ervaren dat het christelijk geloof ons leven verdiept en ons inspireert, om het goede te doen. Jezus heeft met zijn leven en dood laten zien wat het betekent om in Gods vrede te leven. De kerk is voor ons de plek waar we ons met elkaar oefenen in het leven vanuit liefde, vergeving en verbondenheid.

 

Actief

Onze gemeente kent veel actieve leden die samen van alles organiseren, zoals lezingen, gespreksgroepen, de bazaar, het Dickensfestival en nog veel meer! We bestaan uit mensen van alle leeftijden en achtergronden. We zijn in 2015 ontstaan door een samengaan van Dorpskerk, Kievietkerk en Messiaskerk. We hebben drie kerken en twee predikanten.

Nieuwe mensen zijn bij elke activiteit en in elke dienst van harte welkom!

Predikanten

Ds. Esther de Paauw

Ds. Esther de Paauw

Predikant

Ds. Esther de Paauw groeide op in de Alblasserwaard en  studeerde theologie en filosofie in Leiden. In 2011 werd zij predikant in Leiderdorp. Sinds zomer 2020 is ze aan Wassenaar verbonden. 

‘Met plezier leer ik steeds meer mensen kennen. Ik zie veel mooie mensen in onze gemeente die zich inzetten voor anderen. Ik hoop dat we na de coronatijd verder kunnen bouwen aan onze kerk als een plek die ons geloof versterkt en mensen binnen en buiten de kerk met elkaar verbindt.’ 

Kerkelijk bureau

Het kerkelijk bureau zorgt voor de administratie. Met vragen kun je bij hen terecht.

Openingstijden:

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Telefonisch bereikbaar op:  Maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bezoek- en postadres:

Kerkelijk Bureau, Schoolstraat 4, 2242 KH Wassenaar

T 070-5114068

E info@pkn-wassenaar.nl

Kerkhof:

Het kerkelijk bureau beheert ook het kerkhof bij de Dorpskerk. Je kunt bij hen terecht voor meer informatie of een afspraak.

Ds. Jilles de Klerk

Ds. Jilles de Klerk

Predikant

Ds. Jilles de Klerk groeide op in Woerden en studeerde theologie in Leiden en Utrecht. Na zijn eerste gemeente werkte hij zes jaar in Indonesië als docent Oude Testament. In 2010 werd hij beroepen als predikant voor de Kievietkerk, maar sinds de samenvoeging in 2015 is hij nu predikant voor de hele protestantse gemeente.

‘We beleven in onze tijd het staartje van de overgang van de volkskerk die we waren, naar de minderheidskerk die we geworden zijn. Die overgang doet aan de ene kant pijn, maar is tegelijkertijd een uitdaging. Hoe kunnen we in die situatie op een open, enthousiaste en geloofwaardige manier kerk zijn? Voor het zoeken naar een antwoord op die vraag zet ik me graag en met volle overtuiging in.’