Over ons

Gemeenschap

De Protestantse Gemeente Wassenaar is een moderne christelijke gemeenschap. We hechten aan de Bijbel en de traditie, maar ook aan een eigentijdse manier van geloven. We houden van een verzorgde liturgie, maar proberen ook nieuwe vormen. We zijn een mooie, brede verzameling van nuchtere traditionelen tot geïnspireerde liberalen. We zetten ons graag in voor de samenleving en zijn actief met onder andere het Eetcafé en het inloophuis voor vluchtelingen.

 

Geloof

Wij geloven samen in God en proberen met elkaar te leven in de Geest van Jezus Christus. Wij ervaren dat het christelijk geloof ons leven verdiept en ons inspireert, om het goede te doen. Jezus heeft met zijn leven en dood laten zien wat het betekent om in Gods vrede te leven. De kerk is voor ons de plek waar we ons met elkaar oefenen in het leven vanuit liefde, vergeving en verbondenheid.

 

Actief

Onze gemeente kent veel actieve leden die samen van alles organiseren, zoals lezingen, gespreksgroepen, de bazaar, het Dickensfestival en nog veel meer! We bestaan uit mensen van alle leeftijden en achtergronden. We zijn in 2015 ontstaan door een samengaan van Dorpskerk, Kievietkerk en Messiaskerk. We hebben drie kerken en twee predikanten.

Nieuwe mensen zijn bij elke activiteit en in elke dienst van harte welkom!

Predikanten

Esther de Paauw

predikant

Sinds zomer 2020 is Esther de Paauw onze predikant. Ze groeide op in de Alblasserwaard en studeerde theologie en filosofie in Leiden. Van 2011-2020 was ze predikant in Leiderdorp. Samen met haar man en twee jonge zoontjes woont ze met veel plezier in Wassenaar.

 

‘Ik heb een diepe liefde voor de kerk. Het is bijzonder om deel uit te maken van een gemeenschap met zoveel verschillende mensen. Samen zoek je naar iets van God en je leeft met elkaar mee. Als predikant wil ik het geloof verbinden met ons leven nu en zoeken naar nieuwe manieren waarop het christelijk geloof van waarde is.’ 

Leendert Smit

ouderenpastor

Leendert Smit is als ouderenpastor werkzaam in onze gemeente. Hij ondersteunt de predikanten in het bezoekwerk en is beschikbaar voor het leiden van uitvaarten.

Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in Berkel en Rodenrijs. Zo’n twee dagen per week is hij in Wassenaar te vinden.

 ‘Ik vind het bijzonder om met ouderen te werken en hun levensverhaal te horen. Daarbij leer ik veel van hun wijsheid en ervaring. Als ouderenpastor ondersteun ik bij levensvragen en heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen rondom het levenseinde.’

Ad Alblas

Predikant (waarnemend)

Gedurende de vacaturetijd na het vertrek van ds. Jilles de Klerk is ds. Ad Alblas waarnemend predikant voor Wassenaar Zuid. Hij is beschikbaar voor pastorale gesprekken, uitvaarten en het begeleiden van kringen. ds. Ad Alblas was eerder predikant van de Hooglandse Kerk in Leiden. Sinds zijn emeritaat heeft hij diverse gemeenten als waarnemer ondersteund.

Kerkelijk bureau

Het kerkelijk bureau zorgt voor de administratie. Met vragen kun je bij hen terecht.

Openingstijden:

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Telefonisch bereikbaar op:  Maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bezoek- en postadres:

Kerkelijk Bureau, Schoolstraat 4, 2242 KH Wassenaar

070-5114068

info@pkn-wassenaar.nl

Kerkhof:

Het kerkelijk bureau beheert ook het kerkhof bij de Dorpskerk. Je kunt bij hen terecht voor meer informatie of een afspraak.