Kidschurch 8 mei

Thema: Vergeven!

Hoe vaak moet je iemand die iets verkeerd doet blijven vergeven? Wat kun je wel en wat kun je niet vergeven? Door middel van liederen, een Bijbelverhaal, spellen en gespreksvragen gaan we aan de slag met het thema vergeving.

Zondag 10.00 uur in de Kievietkerk

Voor alle kinderen in de leeftijd van de basisschool!

KIDSCHURCH

Voor alle kinderen in de leeftijd van de basisschool is er iedere maand Kidschurch. Een dienst voor en door kinderen, en natuurlijk mogen je vriendjes, ouders, opa’s en oma’s en iedereen die dat leuk vindt er ook bij zijn!

Dit jaar nemen we het ‘Onze Vader’ als leidraad. Elke keer gaan we aan de slag met een bede aan de hand van steeds een nieuwe Bijbelverhaal. Ook bidden en zingen we samen en ontdekken door middel van spel en knutselen meer over God en geloven.

Daarnaast is de kidschurch natuurlijk ook heel gezellig!

Komende Activiteiten

Datum Tijd
zo 22 mei
Gezamenlijke Dienst met Kindernevendienst Messiaskerk
zo 5 juni
Kerkdienst Pinksteren met Kindernevendienst Dorpskerk
zo 12 juni
Kidschurch Kievietkerk

Basiscatechese

De Diepgravers

Op een speelse manier meer leren over de basis van het christelijk geloof.

Nadenken over God, Jezus, de Bijbel en de kerk.

Dat doen we op de basiscatechese.

Door middel van spellen, lesstof en knutselen krijgen kinderen de basisbeginselen mee.

Voor kinderen uit groep 7 en 8

Om de week op dinsdagmiddag van 16:00-17:00 uur in de Messiaskerk.

Onder leiding van

ds. Esther de Paauw en ds. Jilles de Klerk.

De kidschurch is altijd een feestje. De kinderen leren de Bijbelverhalen en voelen zich thuis in de kerk. De diensten zijn speels, maar hebben ook inhoud. En het is leuk dat de kinderen ook een band opbouwen met elkaar.’

Daniëlle

Spelen met Vuur

Samen eten, gezelligheid en gesprekken die ergens over gaan. Net wat dieper doorpraten over wat jou bezighoudt; wat er in de wereld gebeurt en over de zin en onzin van God en geloof in een ontspannen sfeer.

• Voor jongeren van 12-15 jaar
  • 1x per maand
  • Van 17.30 – 19.00 uur in de Messiaskerk

Data dit seizoen:

29 sep, 27 okt, 24 nov, 19 jan, 16 feb, 16 mrt, 20 apr, 18 mei

Soulgym

Zo af en toe heeft je geest ook een beetje training nodig. Inspirerende ideeën, gesprekken met anderen en nieuwe inzichten maken je meer openminded en helpen je verder. Geloof kan je verder brengen, maar we stellen ook kritische vragen. Kortom een uurtje Soulgym is gezelligheid en inspiratie.

• Voor jongeren van 16 jaar en ouder
  • 1x per maand
  • 20.15 – 21.30 uur

Data dit seizoen:

20 sep, 11 okt, 15 nov, 13 dec, 10 jan, 14 feb, 14 mrt, 11 apr, 9 mei, 13 juni

Kindernevendienst

Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd is er elke zondag tijdens 1 van onze diensten kindernevendienst.  Op de pagina Kerkdiensten onder Aankomende Diensten staat aangegeven in welk kerkgebouw de kindernevendienst plaatsvindt.

Het begin van de dienst maken de kinderen mee in de kerk, daarna gaan ze naar hun eigen ruimte. Er wordt een Bijbelverhaal verteld en daar maken ze een leuk werkje of een opdracht bij. Ook wordt er samen gezongen en gebeden. Aan het eind van de dienst komen de kinderen weer in de kerk terug.

Oppas

Voor de kinderen van 0-4 is er oppas (in de dienst met kindernevendienst).