Kerk­diensten

Voor onze kerkdiensten is geen coronatoegangsbewijs vereist.  Dat geldt ook voor uitvaartplechtigheden.  Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen.  Voor niet-liturgische bijeenkomsten in de kerkgebouwen zal wel een coronatoegangsbewijs worden gevraagd.

Iedere zondag kun je de vieringen ook online volgen via kerkdienstgemist.nl. In het rooster hiernaast zie je vanuit welke kerk de dienst komt.

Zondagsdiensten

Iedere zondagochtend ben je van harte welkom om één van onze diensten bij te wonen. Doorgaans is er in iedere kerk een viering. Ook is er oppas en kindernevendienst.

Gezamenlijke diensten

De laatste zondag van de maand is er een gezamenlijke dienst in één van de kerken. De andere twee zijn dan gesloten.

Cantatediensten

Vijf keer per jaar zijn erop zondagavond cantatediensten in de Dorpskerk met het Haags Barokgezelschap o.l.v. Gilles Michiels. Aanvang 19.15u.

Daarnaast is er twee keer per jaar een ochtendcantatedienst.

Aankomende Diensten

Datum Tijd
Kerkdienst Messiaskerk
Kerkdienst Dorpskerk
Kerkdienst met Kindernevendienst Kievietkerk
zo 31 oktober
Gezamenlijke Dienst Dorpskerk
zo 31 oktober
19:15 u
Cantatedienst Dorpskerk
Kerkdienst Dorpskerk
Kerkdienst Kievietkerk
Kerkdienst Messiaskerk

Wat kun je verwachten van een kerkdienst?

Een kerkdienst is een uurtje inspiratie en gemeenschap. Liederen, gebeden en Bijbelteksten inspireren ons in het geloof en onze manier van leven.

Ook worden we tijdens de dienst bepaald bij wat we voor anderen kunnen betekenen. Iedere zondagochtend staat er een andere Bijbeltekst centraal die door de predikant wordt uitgelegd in de preek.

De dienst duurt ongeveer een uur. Je hoeft geen lid te zijn om een dienst te kunnen bijwonen. Na de dienst ben je ook van harte welkom bij de koffie.

Dopen

De geboorte van een kind is een wonder en een groot geschenk voor de ouders. In de doop maken we zichtbaar dat wij geloven dat wij onze kinderen van God ontvangen en dat zij met Zijn zegen hun weg door het leven mogen gaan.

Het is echter ook mogelijk om als volwassene te worden gedoopt. De doop maakt zichtbaar dat je gelooft dat God zich aan jou heeft verbonden en dat je deel wilt uitmaken van de christelijke gemeenschap.

Wil je je kind laten dopen of zelf gedoopt worden? Neem dan contact op met het kerkelijk bureau of één van onze predikanten.

Trouwen

Een huwelijk sluit je op het stadhuis, maar in de kerk wordt je huwelijk gezegend. Dankbaarheid en vreugde om de liefde worden gevierd en bruid en bruidegom worden gezegend met de liefde die uit God is.

In een aantal persoonlijke gesprekken bereid je samen met de predikant de dienst voor.

In onze kerk zijn ook echtparen van hetzelfde geslacht van harte welkom om de zegen te ontvangen.

Overweeg je te trouwen in de kerk? Neem dan contact op met het kerkelijk bureau of één van de predikanten.

Rouwen

Het verlies van een dierbare is een ingrijpend gebeuren. Het geloof reikt daarvoor troostvolle woorden en rituelen aan. Deze helpen ons om afscheid te nemen van onze geliefden in vrede en spreken de hoop uit dat onze geliefden in God geborgen zijn.

Onze predikanten zijn beschikbaar voor stervensbegeleiding en het begeleiden van een afscheidsplechtigheid.

Heeft u een predikant nodig of wilt u meer informatie? Het kerkelijk bureau of één van onze predikanten helpt u graag verder.

‘Ik ga naar de kerk om op adem te komen en adem te halen, omdat ik in onze drukke samenleving steeds weer buiten adem raak.’

J.J. Buskes, Nederlands theoloog