Serie Seminars over de Toekomst van Mens en Maatschappij

Wat kunnen we doen om onze maatschappij eerlijker en duurzamer in te richten?  Grijpen we deze kans om een omslag teweeg te brengen? Laat je informeren en inspireren door boeiende sprekers en ga in gesprek tijdens deze reeks van zeven avonden onder de titel ‘Corona: Crisis of Kans?’.  De eerste avond is op maandag 4 oktober en de laatste op 9 februari 2022.  De avonden worden ingeleid door gezaghebbende sprekers.

Onze democratie en maatschappij wordt bedreigd door polarisatie, toenemende ongelijkheid, uitputting van de aarde, angst en “fake” news. De coronacris lijkt zelfs een versnellend effect te hebben. Tegelijk komen door de crisis ook positieve verschijnselen naar boven zoals aandacht voor de medemens, nieuwe manieren van werken, roep om ethiek en versterkte aandacht voor klimaat en milieu.

Alle bijeenkomsten worden gehouden in de Messiaskerk, Zijllaan 57 te Wassenaar. Aanvang: 20:00 uur.

De seminars zijn ook online te volgen via een livestream voor kaarthouders.

Voor kaarten en meer informatie klik hier: www.eventbrite.nl

Aankomende Activiteiten

15:30 u
Marcus Passie van Hans Boelee door Rejoice Messiaskerk

Altijd welkom

Iedere twee weken organiseren we een gezellige en educatieve middag voor ouderen. Vaak worden er sprekers uitgenodigd rond een breed scala aan onderwerpen. Er zijn regelmatig muziekoptredens en samen met de predikanten  besteden we aandacht aan de feestdagen. En er is natuurlijk altijd tijd voor koffie en een praatje.

De bijeenkomsten worden gehouden van september tot mei op woensdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur in de Messiaskerk.

Vanaf 14.00 uur staat de thee en koekje weer voor u klaar!

Muzikale Activiteiten

Muziek speelt een belangrijke rol in ons gemeenteleven. Zo organiseren we orgelconcerten, muziekmatinees en  Promenadeconcerten.

De orgelconcerten vinden vier keer per jaar plaats op zaterdagmiddag van 16.00-17.00 uur in de Dorpskerk.

Van oktober tot maart is er iedere derde zondagmiddag van de maand een muziekmatinee in de Messiaskerk van 15.30 tot 16.30 uur. Voorafgaand is er een Tea-inn.

In juli en augustus vinden op zaterdagmiddag van 16.00-16.30 Promenadeconcerten plaats in de Dorpskerk.

De toegang is in alle gevallen gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Zing mee met Rejoice!

Al meer dan 10 jaar is Rejoice een begrip!
Een koor voor alle leeftijden met een breed repertoire met als dirigent Aad de Winter.
Er wordt iedere vrijdag gerepeteerd van 19:30 uur tot 20:30 uur in de Messiaskerk.
Daarna wordt er nog gezellig koffiegedronken.
U bent van harte welkom.
In april wordt de Marcus Passie uitgevoerd.
Voor meer informatie kunt u bellen naar Aad de Winter: 06-12570993 óf 070-3683738

Inloophuis vluchtelingen

Van oktober tot maart is er iedere donderdagmiddag een inloophuis voor vluchtelingen in de Messiaskerk. Vluchtelingen hebben vaak heftige ervaringen achter de rug en zitten in spanning over hun asielprocedures. Het is voor hen fijn om in contact te komen met Wassenaarders. Er is koffie en thee en er zijn tafels met sjoelbakken en spelletjes.

Wil je je zich aanmelden voor één of twee donderdagmiddagen vanaf 13 december tot half maart, dat kan per e-mail: Gina van Kesteren ginakest@gmail.com  of telefonisch 070 – 5144633.

Je kunt ook gewoon binnenlopen op zo’n donderdagmiddag. Met elkaar er zijn betekent veel.

Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur.

Eetcafé 30+

Samen eten verbindt, daarom organiseren we 1x per maand het Eetcafé. In samenwerking met een echte chefkok bereiden vrijwilligers de maaltijden voor. De sfeer is altijd gezellig en het is een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen of oude bekenden tegen te komen.

Het Eetcafé is altijd op zaterdagavond en begint om 18.30 uur.

Meer informatie en aanmelding bij Peter Woudsma  Pwoudsma@live.nl of telefonisch bij Lenie van den Akker 06-41795192.

Kringen

Onze gemeente kent een groot aantal lees- en Bijbelstudiekringen. Vaak wordt er samen een boek gelezen of een Bijbelgedeelte bestudeerd. Door er met elkaar over te praten kom je tot nieuwe inzichten en je leert elkaar beter kennen.

De kringen worden doorgaans geleid door de predikanten.

Wil je meer weten van de kringen of misschien eens een kring bijwonen? Neem dan contact op met één van de predikanten.