za 24 juni om 16:00 uur

Locatie: Dorpskerk


Op 24 juni om 16.00 h zal één van de meest succesvolle Nederlandse pianisten een concert geven op de Bösendorfer vleugel in de Dorpskerk van Wassenaar.

Zijn naam is Hannes Minnaar. Hij werd op 26 december 1984 geboren te Goes en groeide op in Yerseke en Emmeloord. Hij begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen en volgde het conservatorium te Amsterdam, waar hij piano studeerde bij Jan Wijn en orgel bij Jacques van Oortmerssen. Na zijn afstuderen volgde hij nog les bij Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tijdens zijn studietijd behaalde hij eerste prijzen op de Rotterdamse Pianodriedaagse (1999) en het Prinses Christina Concours (2003). In 2008 won hij het Internationale Concours van Genève met een tweede prijs; in 2010 behaalde hij een derde prijs op de Koningin Elisabeth wedstrijd in Brussel; in 20212 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs; in 2016 de Nederlandse Muziekprijs. Samen met violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder vormt hij het Van Baerle-trio dat in 2012 de Kersjes van de Groenekan Prijs in de wacht sleepte. In 2020 nam hij met dit trio het Prinsengrachtconcert over van Janine Jansen, die vanwege de coronapandemie niet naar Amsterdam kon reizen met haar collega-musici.

Hannes Minnaar soleerde al op vele internationale concertpodia, maar vindt het heel bijzonder om in de Dorpskerk van Wassenaar te kunnen spelen vanwege de uitstekende akoestiek. En de vleugel voldoet ook aan zijn eisen.

Hij zal de volgende muziek ten gehore brengen:

· Schubert Wanderer Fantasie, C major, Op. 15
· Chopin 24 Preludes, Op. 28

De Muziekcommissie is bijzonder blij dat Hannes Minnaar bereid is gevonden om in Wassenaar op te treden. Hij groeide op in een streng christelijk gezin, waardoor het metafysische gehalte van muziek voor hem een gegevenheid is. Hij zegt daarover: “Ik voelde wel een soort roeping voor de kerkmuziek, maar als ik piano zat te spelen deed ik dat met evenveel overtuiging. Als je muziek speelt, goed speelt, klinkt dat religieuze altijd mee, denk ik.”

Zijn bijzondere klankgevoel heeft hij ontwikkeld door het “smooth” indrukken van de toetsen van historische orgels om een mooie respons te krijgen. Zo is hij ook een beetje gaan pianospelen en dat werkt.

Kaartjes zijn € 25,– plus evt. servicekosten (jeugd tot 25 jaar halve prijs) en zijn vanaf 18 mei verkrijgbaar bij boekhandel De Kler, het Kerkelijk Bureau en via www.eventbrite.nl