za 27 november om 16:00 uur

Locatie: Dorpskerk


Organist: Rijk Jansen

Cantor-organist van de Dorpskerk, Rijk Jansen, geeft een orgelconcert in de Dorpskerk.

Rijk laat zich bij dit concert leiden door de tijd van het jaar: ‘Allerheiligen’ op 1 november, ‘Eerste Adventszondag’, 28 november, ‘Sinterklaas’, 5 december en ‘Vierde Adventszondag’, 18 december. Daarbij komt een breed scala aan componisten aan de orde. Uit de 17e eeuw ( Van Noord, Lübeck, Bruhns, Vivaldi/Bach), en uit de 20e eeuw (van Ootmerssen, Langlais, Demessieux en De Wolf).

Van Noord was organist van de Nieuwe Kerk in Amsterdam, Bruhns, de beste leerling van Buxtehude, Van Ootmerssen, organist van de Amsterdamse Waalse Kerk, Langlais, leraar van veel Nederlandse organisten, Demessieux, beste leerling van Marcel Dupré en Wolf, hoofdvakdocent in Amsterdam en Den Haag en leraar van o.a. George Stam, Albert de Klerk en Adriaan Engels. Bach bewerkte een groot aantal werken van Vivaldi, zoals het zaterdag te horen is in een bewerking voor vier violen en 4 clavecimbels en van De Wolf een prachtig ‘Passacaglia, koraal en fuga’ over gezang 17.

Rijk Jansen ontving zijn opleiding als organist o.a. aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en won diverse prijzen op Internationale Orgelconcoursen. Hij is in den lande bekend als begeleider en orgel-en pianosolist en was acht jaar voorzitter van de Vereniging van Kerkmusici.

Toegang: vrij. Na afloop is er een open deur-collecte.

Belangrijk:  Houdt u er rekening mee dat voor toegang gevraagd zal worden naar een corona toegangsbewijs. Dit kan via de Corona app op uw telefoon, het tonen van uw gele vaccinatieboekje of een papieren bewijs (zie www.coronacheck.nl voor instructies). Geef elkaar de ruimte en bij klachten, blijf thuis!