za 11 maart om 16:00 uur

Locatie: Dorpskerk


Veelheid van Klanken:  Concert door Jochem Schuurman op beide orgels in de Dorpskerk

 

Toegang: vrij

Na afloop van het concert is er een open-deur collecte.

Schuurman is in Groningen en Friesland, maar ook daarbuiten, een vooraanstaand kerk- en concertorganist. Afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen (cumlaude) voltooide hij zijn opleiding in Berlijn bij enkele beroemde, internationale organisten. Hij won in binnen- en buitenland diverse prijzen op orgelconcoursen.

Onze Dorpskerk is in het trotse bezit van twee bijzondere orgels: het barokke Hinsz-van Dam orgel uit de 18e eeuw en het romantische Franse Cavaillé-Coll-Mutin orgel uit 1901. Meestal ligt in de orgelconcerten in deze kerk de nadruk op het Hinsz orgel, maar op 11 maart speelt het Franse orgel de belangrijkste rol. Maar liefst vier Franse en één Nederlandse componist laat Schuurman ‘aan het woord’ op dit prachtige instrument met zijn fraaie strijkregisters. O.a. Langlais, Dupré, Vierne en  Hendrik Andriessen. Daarna laat Schuurman de bronzen klank van het grote barok orgel horen in de uitstekende akoestiek van de Dorpskerk in werken van Böhm en Rheinbergen.

Zelden zullen zoveel verschillende klankkleuren tijdens een concert in de Dorpskerk te horen zijn. Dus het is de moeite waard om op 11 maart dit concert te bezoeken.

U bent van harte welkom!