zo 22 januari om 15:00 uur

Locatie: Messiaskerk


MMM: KLIMT Klein Intiem Muziek Theater in de Messiaskerk

Tijd : 15.30 – 16.30 uur; Tea Inn vanaf 15.00 uur.

Toegang vrij; Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

De eerste MMM werd gehouden in 2008. De eerste MMM van 2023 start spectaculair met het optreden van het ensemble KLIMT, het Klein Intiem Muziek Theater. De drie musici kwamen op deze naam door een bezoek aan de voorstelling over de schilder Gustave Klimt in de Fabrique des Lumières en de daarbij gebruikte muziek. De pianist maakt bijzondere arrangementen waarbij bij duetten naar zang en instrument worden omgezet: hij maakt van het Kattenduet voor twee sopranen van Rossini een duet voor tenor en viool ! Het Klimt ensemble geeft geen klassiek recital, maar verwerkt poëzie, voordrachtskunst, cabaret, musical, opera en het lied in een adembenemende theatrale muzikale voorstelling.

Een greep uit het programma: Bummel Petrus, Maria uit de Westside Story, Bring him home uit de musical les Misérables, Après un rêve van Gustave Fauré, Je crois entendre encore, een aria uit de Parelvissers van Bizet. De Czardas van Monti.

Van de musici is de tenor Peter Vos de ster van het programma. Nu eens zing-zegt hij met een rouwe stem in de stijl van Berthold Brecht, dan weer zingt hij gloedvol en warm een Spaans liefdeslied. Zijn glasheldere stem vult de hele kerk en heeft een heel hoog bereik. In “Bring him home” eindigt hij met een warm pianissimo dat overgaat in een sotto voce. Deze man komt uit de operawereld en is vaak de evangelist in de grote oratoria. Peter Vos komt vooral goed tot zijn recht door de geweldige begeleiding van Joke Burghardt, viool en door Arjan van Baest, piano. Zij spelen tussen de zang door prachtig samen met o.a. een opzwepende uitvoering van Czardas van Monti.

Ik kan u deze unieke muzikale theatervoorstelling bijzonder aanbevelen.

 

Wat betreft Corona maatregelen volgen wij de landelijke richtlijnen.  Wel geven we elkaar de ruimte en houden rekening met elkaar.