do 20 oktober om 20:00 uur

Locatie: Vrijzinnigen NPB Wassenaar


Onze tijd vraagt om een nieuwe economie die eerlijk, duurzaam en rechtvaardig is. Wat kan ons hierbij inspireren? Alain Verheij is geïnteresseerd in de vraag: kan de Bijbel vandaag de dag nog relevante lessen bieden aan een weldenkende 21ste-eeuwer? Deze vraag stond ook centraal in zijn debuut God en ik dat in 2018 werd bekroond tot Theologisch Boek van het Jaar. Later verschenen Ode aan de verliezer en Geld en goed. In dit boek bespreekt Alain de vraag of de Bijbel ons nog nuttige adviezen geeft over hoe we met geld om kunnen gaan en hoe we de wereld echt kunnen verrijken.

Locatie: Vrijzinnigen NPB Wassenaar

Alle lezingen beginnen om 20.00 uur en worden afwisselend gehouden in de Messiaskerk, Zijllaan 57 of in de kerk van de Vrijzinnigen NPB, Lange Kerkdam 46, beide in Wassenaar.

Tickets kosten 10 euro per lezing of 40 euro voor de gehele serie van vijf, inclusief koffie in de pauze en een glaasje wijn na afloop. Tickets kunnen gekocht worden bij het kerkelijk bureau van de PGW en bij
aanvang van iedere lezing.

Onderdeel van de Lezingenreeks DE VERNIEUWERS

Onze tijd heeft meer dan ooit behoefte aan idealen die we kunnen concretiseren. De Vernieuwers is een lezingenreeks met voorgangers en voortrekkers die ons hierbij helpen. Wie komt met een nieuw geluid waar we ook nu iets mee kunnen? Wie zijn richtinggevend op het terrein van levensbeschouwing en samenleving? Wat zijn de nieuwe levensbeschouwelijke trends en topics? In deze lezingenserie, georganiseerd door de PGW samen met de NPB Wassenaar, delen vier theologen hun idealen en laten je, zittend op het puntje van je stoel, op een nieuwe manier kijken naar je leven en wat echt van waarde is.