za 16 december om 18:00 uur

Locatie: Dorpskerk


Op 16 december 2023 is er weer Dickens Festival bij de Dorpskerk

16.30 uur Kinderprogramma

18.00 uur Maaltijd

19.30 uur Concert met veel samenzang

Muziek & zang van American Community Choir, Wassenaar Vocaliter, Excelsior en organist Rijk Jansen

Op zaterdag, 16 december 2023, zal het Dickens Festival weer plaatsvinden op het kerkelijk erf van de Dorpskerk. Er zal een nog grotere tent worden geplaatst en een verdubbeling van de poffertjescapaciteit.

Om 16.30 uur wordt gestart met een programma voor de 4 tot 12 jarigen. Alle kinderen mogen mooi verkleed met hun ouders komen om prachtige kerstballen te maken met veel glitters, leuke spelletjes te doen, chocolademelk en poffertjes te eten en er op deze manier een reuzegezellige middag van te maken. Het is natuurlijk een grote verrassing of de kinderen verkleed als prinses, ridder, herder of engel komen.

Om 18.00 uur gaan de bar en het buffet open. De keuze bestaat uit 2 verschillende soepen en 2 soorten stamppot met of zonder worst en poffertjes na. Met vegans en vegetariërs wordt ook rekening gehouden. Er zullen weer grote hoeveelheden warme gluhwein en chocolademelk met slagroom worden geserveerd, maar voor de klassiekers onder ons is er natuurlijk ook een goed glas witte of rode wijn.  Voor de gezondheidsbewuste bezoeker zijn ook sapjes en waters verkrijgbaar.

Op het plein dat helemaal is omgetoverd in de tijd van Dickens zingt het Amerikaanse Community Choir vrolijke Christmas carols. Voldoende tijd om gezellig bij te praten met vrienden en bekenden en van deze unieke sfeer te genieten.

Om 19.30 uur vangt in de kerk het avondprogramma aan. Nieuw is dat dit jaar ook Wassenaar Vocaliter zal meewerken aan het concert. Eerst zullen de kinderen het Dickens verhaal over Scrooge, de rijke, gierige man uitbeelden met dominee Ad Alblas als verteller. Rijk Jansen werkt aan een gevarieerde muzikale invulling van de rest van de avond. Prachtige, zeer bekende kerstliederen, zullen meerstemmig door de koren Wassenaar Vocaliter en American Community Choir ten gehore worden gebracht, sommigen met samenzang, afgewisseld met muziek door twee ensembles van Muziekvereniging Excelsior. Het belooft een ouderwets sfeervolle avond te worden als opmaat naar fijne, liefdevolle kerstdagen.

Kaartjes zijn te koop voor de maaltijd inclusief toegang tot het concert voor de prijs van € 24,– per stuk. Kinderen tot 12 jaar half geld.

De kaartjes zijn verkrijgbaar bij het Kerkelijk Bureau, Boekhandel De Kler en online op www.eventbrite.nl