zo 24 maart om 10:00 uur

Locatie: Dorpskerk


Liturg:  ds. Gerlof Bosma in de Dorpskerk

Te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl en ook later terug te kijken.

De liturgie kunt u hier vinden.

Op zondag 24 maart om 10:00 uur worden in de Dorpskerk van Wassenaar tijdens de ochtenddienst delen uit het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi uitgevoerd.

De uitvoerenden tijdens deze cantatedienst zijn: Rijk Jansen op het orgel en de sopraan Merel van Geest en de alt-mezzosopraan Emilie Wijers. Gerlof Bosma is de liturg.

Stabat Mater zijn de eerste woorden van een Latijns gedicht, vermoedelijk van de Franciscaan Jacopone da Todi (1240-1306); de vertaling luidt: “daar stond de moeder schreiend om haar zoon die daar hangt” en pas in de 8de eeuw is dit gedicht als sequentie op het feest van de Moeder van de Smarten in de Roomse liturgie opgenomen. Waarschijnlijk was dit Stabat Mater Pergolesi’s laatste compositie: expressief en met veel versieringen.

Sopraan Merel van Geest is an all-around vocaliste met een grote voorliefde voor het barok- en moderne repertoire. Na haar opleiding in klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium, The Royal College of Music en Guildhall School of Music in Londen behaalde zij haar tweede master in New Audience and Innovative Practice .

Alt-mezzo Emilie Wijers studeerde aan het Fontys conservatorium bij Harry Ruijl. Ze was te zien als soliste in het Opera Forward Festival van de Nationale Opera in Amsterdam, bij Holland Opera (Divorce of Figaro) en in de barokopera Dido en Aeneas (Purcell).

Allen van harte welkom!